top of page

FAQ

 • Måste jag verkligen stå framför människor under kursen
  Vi tvingar ingen att göra någonting. Allt vi gör är byggt på frivillighet. Vi skapar ett tryggt område där vi utvecklar våra förmågor tillsammans. Dialog, frivillighet och feedback är våra bästa verktyg. Med det sagt så tror vi att du verkligen kommer att vilja stå framför människor och tala. Både under och efter kursen
 • Jag kan gå kursen tillsammans med en kompis eller jobbkollega eller hur?
  Självklart får du gå kursen med vem eller vilka du vill. Vi kommer inte att hindra dig. Däremot rekommenderar vi faktiskt att du går den själv. Att boka med en kompis känns ofta tryggt och skönt vid själva bokningen. Väl på plats kommer samma vän att, bara genom sin närvaro, skapa osäkerhet och nervositet inför övningarna. Att testa nya vägar och att utmana sig själv fungerar oftast bäst om mn slipper fundera på vad "kompisen" tycker och tänker.
 • Är det riktig publik som tittar på?
  Publiken i kursen kommer endast att vara kursledaren och dina kurskamrater. Inga utomstående kommer att se eller höra något av vad vi pratar om eller gör under kursen.
 • Kommer jag att vara en bra talare när vi är klara?
  Vi kan nog garantera att du kommer att vara en bättre talare än vad du var innan. Men som sagt, Syftet med denna kurs är inte att rapa retoriska trick och rabbla om Ethos, Pathos och logos för att spetsa någon argumentativ förmåga. Vad vi tillsammans med dig faktiskt gör är att, bakom obehaget och nervositeten hitta genuin inspiration och intresse vilket gör dig till en mycket mer intressant och underhållande talare. Går du från kursen och känner dig mer trygg och inspirerad till att göra dig hörd...Då tycker vi att att det är en lyckad kurs.
 • Jag har ju massor med viktig information om företaget. Ska detta verkligen behövas?
  Vår erfarenhet, både som åhörare men också genom egna erfarenheter är faktiskt ett kort och enkelt JA. Vi kan inte räkna hur många gånger som den verkställande direktören dragit samma presentation till alla på den stora årskonferensen som hen dragit för styrelsen dagen innan. Vi har sett en mer juniora delen av företaget, säljkåren och personalen på marknad dåsar till i stolarna till de allt för många graferna ljudet av den femåriga planen för ebitda och marketshare in the EMEA-sector. De flesta är måna om att det företag de arbetar på ska gå bra. Men att anpassa sitt budskap och sin leverans till åhörarna är A & O för att faktiskt nå fram.
 • Jag tänker inte låtsas att vara någon annan! Det är inte teater.
  Precis! Det är dig och ditt personliga uttryck som ska fram! Tillsammans tittar vi på budskapet, vem det är till för och hur du levererar på bästa sätt. För visst vill vi ju att människor faktiskt ska komma ihåg det du vill säga?
 • Kommer ni att föreslå tal inför testpublik?
  Nej, förutom om du själv verkligen vill testa. Då ordnar vi det såklart. Med din coach kommer du att i privat miljö gå igenom både talet som sådant men också leveransen. Delar kanske du kommer att repetera inför din coach. Andra delar kan din coach testar inför dig så du själv får lyssna med objektiva öron. Vår erfarenhet är att du vet när du är klar och redo. Och hur peppad du kommer att vara på att köra.
 • Alltså jag kan inte detta men jag har ju en firma som sköter det åt mig?
  Ja, Trivs du inte med att hantera ekonomin så är det självklart ett bra drag att använda en firma till hjälp. Men att ha i alla fall ett hum om hur det går när din redovisningskonsult pratar med dig är faktiskt ganska skönt. Och även om de verkligen kan sköta precis allt åt dig så är det faktiskt att slänga dina surf förvärade pengar i sjön att låda fullblodsexperter sortera dina kvitton.
 • Är det bättre med enskilt? Varför inte i grupp?
  Vi tycker inte att enskilt träning är bättre per se. Faktum är att vi tycker nog tvärtom. Med det sagt finns det ibland skäl att välja så kallad "personal training" Om obehaget är så stort att att det bara inte går att jobba i grupp kan detta vara ett instegs alternativ. Det kan också vara så att det helt enkelt inte är lämpligt för dig i ledande befattning att vara med i publik grupp. Elller att det du behöver träna på är konfidentiellt. Oavsett skäl så hör av dig till oss, så ser vi ut vilket som är det bästa alternativet för just dig.
 • Hur lägger jag till en ny fråga?
  Du kan lägga till en ny fråga genom att gå till appens inställningar och trycka på knappen "Hantera frågor".

Luxgatan 27

112 62 Stockholm 

Sweden

Email: info@modigare.com
Tel: +46 707 303604

bottom of page